Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

GYIK

Az alábbiakban szeretnék néhány gyakran feltett kérdésre választ adni Neked, elvégre egy teljesen új kézműves technikával készítem ékszereimet!

Olyan, mintha üvegből lenne, mennyire törékeny?

Nos, szerencsére az üvegnek csak az előnyös áttetsző tulajdonságát hordozza magában és egyáltalán nem törékeny a műgyantából készült ékszer. Rendeltetésszerű használat esetén nagyon strapabíróak.

Nagy erővel érdes felületen végighúzva természetesen karcolódni tud, de ha leesik a mosdó széléről, akkor csak pattog a csempén. Erről egy videó itt: TÖRÉSTESZT

 

A benne lévő virág nem fog idővel elfakulni?

A műgyanta ékszerben elhelyezett virágok légmentes közegben vannak, így az oxidálódás folyamatai is megállnak a növényben. Ennek ellenére sajnos nem minden növény őrzi meg tartósan a színét, 1 év leforgásával fakulni kezd. Az Örökszépek készítése során az eddig szerzett tudásunkat bevetve kizárólag olyan növényekkel dolgozunk, melyek kiállták az idő próbáját és nem veszítettek színükből.

Hogyan változik a műgyanta az idő múlásával?

Speciális UV stabil ökogyantát használunk, amiben a Nap sugarai sem tehetnek kárt. Eddigi tapasztalataink alapján elmondható, hogy a sárgulás minimális, szinte észrevehetetlen.

 

Mire kell figyelni a műgyanta ékszer ápolásánál?

A műgyanta viselés közben tovább fényesedik, főleg ha gyapjú tartalmú ruhára vettük fel. Szennyeződés esetén langyos vízzel megmoshatod, puha ronggyal áttörölheted, de a legfontosabb, hogy ne érintkezzen alkohol tartalmú folyadékkal, parfümpermettel, tisztítószerekkel.