Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Baba-hajvágási tippek a Szakértőtől!

Rengetegen érdeklődtetek, hogy mikor érdemes a Baba Emlékőr ékszerekhez az első hajtincset levágni, így gondoltam megkérdezek egy szakértőt!
Barancsik Enikő a Tündérlokni családi kócolda tulajdonosa készséggel válaszolt, sőt mostantól minden nála megforduló apróság Anyukája egy 10%-os kedvezménykupont kap a hajvágás után, mely beváltható Baba Emlékőr ékszer rendelése esetén a webshopunkban!

 

Mikorra időzítsük az első hajvágást?

Szerintem, ez mindenkinél teljesen egyedi, de ha nagy általánosságban nézem, akkor a fiúknál az 1 éves szülinapjuk körül a legideálisabb, akkor már igazán vagány kis frizkót lehet nekik készíteni. Kislánynál a legelső hajvágás a frufruval szokott kezdődni amikor belelóg a szemébe és nem nagyon engedi, hogy bármiféle hajgumi, vagy hajcsat kerüljön bele. Ezek a kis kiegészítőket egyébként nagyon kis korban veszélyesnek is tartok a fulladásveszély miatt, mert egy pillanat alatt kiszedik a hajukból, és már a szájukban is van. Kicsit elkanyarodtam a kérdéstől… Szóval a kislányoknak 1,5-2 éves korra nő meg a hajuk olyan hosszúra, hogy azt szépen egységesen le lehessen vágni, és utána növeszteni.

 

Van jelentősége a hajvágás sűrűségének pici korban?
(Hallani olyat, hogy akkor ritkább lesz a gyerkőc haja, ha nem vágják sűrűn kiskorában. Ez igaz?)

Azon kívül, hogy szerintem nagyon ronda és igénytelen amikor például a kislányoknak növesztik a hajukat és össze vissza áll, van 10 szál ami leér a fenekéig és a haj tömege pedig a háta közepénél kezdődik igazából semmi.

Sajnos ez egy tévhit, senkinek nem lesz sűrűbb és erősebb a haja ha többször van vágva. Genetika ez is, mint sok minden más. Azért tűnik a kisfiúk haja általában sűrűbbnek a kislányokénál, mert nekik folyamatosan rövidre van vágva a hajuk és ahogy egyre jobban indul be a hajnövekedés egy hosszban nő nekik folyamatosan, amíg a kislányoknál évek, kb. 6-7 éves korra tudnám tenni mire egy hátközépig érő haj tömege összenő.

 

Milyen praktikákkal segíted a babákat, hogy pozitív élményként éljék meg az első hajvágásukat?

Igazból a TV amin mese megy (mindenki saját maga választhatja ki, mi menjen benne),és az autós hajvágó szék általában leveszi a lábukról őket, persze vannak nehezebb esetek is. Van egy csomó szuper játék a szalonban, amit az Okosjáték áruház biztosított az üzletbe. A gyerekek nagyon szeretik őket, nem egyszer vágtam már hajat a játszószőnyegen hasalva. Van bent kis asztal székekkel, ha valaki úgy érzi jó magát, hogy közbe rajzol, színez, esetleg mesekönyveket lapozgat természetesen azt is lehet, de énekeltem is már… ami alapjáraton vicces, mert iszonyatosan rossz hangom van, de a kisfiú nagyon megnyugodott tőle.

Egy valamit nagyon fontosnak tartok: semmit nem szabad erőltetni!
Megértem, hogy gáz a gyerek haja, de annak tényleg nincs semmi értelme, hogy annyira sír, hogy ne kapjon levegőt, és nyelje a hajat folyamatosan, inkább próbáljuk meg többször, mint, hogy le legyen fogva a gyerek hajvágás közben.

 

Köszönöm Enikőnek a segítséget, remélem kedvet kaptatok és meglátogatjátok a szalonját!

Elérhetőségei:

Tündérlokni családi kócolda

Cím: 1165 Budapest, Centenáriumi sétány 5.

 

Baba-Gyermek Emlékőr ékszereinkről ITT olvashatsz többet!