Az alábbiakban szeretnék néhány gyakran feltett kérdésre választ adni Neked, elvégre egy teljesen új kézműves technikával készítem ékszereimet!

Olyan, mintha üvegből lenne, mennyire törékeny?

Nos, szerencsére az üvegnek csak az előnyös áttetsző tulajdonságát hordozza magában és egyáltalán nem törékeny a műgyantából készült ékszer. Rendeltetésszerű használat esetén nagyon strapabíróak a műgyantából készült ékszerek.

Nagy erővel érdes felületen végighúzva természetesen karcolódni tud, de ha leesik a mosdó széléről, akkor csak pattog a csempén. Erről egy videó itt: TÖRÉSTESZT

 

A benne lévő virág nem fog idővel elfakulni?

A műgyanta ékszerben elhelyezett virágok légmentes közegben vannak, így az oxidálódás folyamatai is megállnak a növényben. Ennek ellenére sajnos nem minden növény őrzi meg tartósan a színét, 1 év leforgásával fakulni kezd. Az Örökszépek készítése során az eddig szerzett tudásunkat bevetve kizárólag olyan növényekkel dolgozunk, melyek kiállták az idő próbáját és nem veszítettek színükből.

Hogyan változik a műgyanta az idő múlásával?

Speciális UV stabil gyantát használunk, amiben a Nap sugarai sem tehetnek kárt. Eddigi tapasztalataim alapján mondhatom, hogy a karperec száradás után nem módosul sem színében, sem külalakjában.

 

Mire kell figyelni a műgyanta ékszer ápolásánál?

A műgyanta viselés közben tovább fényesedik, főleg ha gyapjú tartalmú ruhára vettük fel. Szennyeződés esetén langyos vízzel megmoshatod, puha ronggyal áttörölheted, de a legfontosabb, hogy ne érintkezzen alkohol tartalmú folyadékkal, parfümpermettel, tisztítószerekkel.