Vidd be az ősz színeit! DIY tippek otthonodba

posted in: vásárok | 0

Amíg tombol a vénasszonyok nyara, igyekszünk minden alkalmat megragadni egy-egy nagyobb sétára, tégy így Te is!

Ilyenkor nem csak a testünk és lelkünk töltődik fel energiával, de utunk során gyűjthetünk sok-sok kincset, melyek később otthonunk csinosítására is kiválóan alkalmasak lesznek!

Az egyik nagy kedvencünk a vadgesztenye, íme néhány példa a felhasználásra:

Nálunk csak a fixált gesztenye dekoráció működik, ez már tavaly kiderült számomra, a házi dorombológépek ugyanis új potenciált fedeztek fel ebben a gömbölyű termésben: focinak használják.

 

Gyűjthetünk továbbá színes faleveleket, melyekből akár girlandot is fűzhetünk, vagy apró makkokat, tobozokat, diót, csipkebogyóágat is. Igazából érdemes egy kisebb fedeles műanyagdobozt a táskába csempészni induláskor, így könnyen és tisztán kivitelezhető a gyűjtögetés.

A faleveles égősor elkészítését itt találod: http://wallflowerkitchen.com/diy-autumn-leaf-fairy-lights/

 

 

 

A szabadban fellelhető klasszikusokon túl van néhány jellegzetes szimbóluma az őszi dekorációnak, melyet mára művészi szintre fejlesztve használhatunk.

Az egyik ilyen a dísztök.

 

Bevallom őszintén, minden ősszel eltervezem, hogy tavaszra én is fogok ültetni néhány tővel, aztán mire kitavaszodik, már eszembe sincs, hogy mire vágyam ősszel.

Szerencsére nincs minden veszve, szebbnél-szebb példányokkal találkozhatunk a virágboltokban, sőt már az áruházakban is megjelentek ezek a csinos kis tököcskék. Ha pedig a jobb szélső képhez hasonlóan szárított hortenziával tennéd még romantikusabbá a kompozíciót, nincs más dolgod, mint hogy végy egy nagy fej nagy virágú hortenziát a virágboltban és a szárát megkötve lelógasd egy ruhaszárítóról néhány napig. (Az egyetlen probléma az lehet, hogy már rég elvirított, így csak import hortenziát lehet elvétve kapni.)

 

Az apróbb változatokon túl az igazán bátrak a nagy sütőtökökkel is megpróbálkozhatnak a dekoráció terén. Ha van a családban őszi szülinapos, akkor egy snassz virágcsokor helyett, érdemes lehet egy ilyen tökös változattal meglepni!

Sajnos fogalmam sincs mennyire strapabíróak, de tény, nagyon különleges látványt nyújt a színpompás virágtenger egy ilyen játékos vázába halmozva.

Remélem inspiráló volt ez a kis szösszenet és kedvet kaptál az őszi dekoráláshoz!

 

 

 

Fotók: Pinterest