KÓSTOLTAD MÁR A MÁJUSI KERTET?

posted in: vásárok | 0
Természetesen nem őrültem meg, nem egy május idején tartandó kerti legelést kell vizionálni a cím mögött, ennél valami sokkal ínycsiklandóbbat szeretnék mutatni neked!

Mielőtt Mónival és vállalkozásával a Rózsakunyhóval találkoztam, nem is gondoltam volna, hogy csodaszép virágaink, amikkel nap mint nap dolgozunk, nem csak szemet gyönyörködtetnek, de eszméletlen finomak is!

Aztán persze ahogy megkóstoltam a májusi kert zselét és a rózsalekvárt, egyből be is vásároltam néhány üveggel otthonra! A virágszirmokból készült édességek semmihez sem fogható aromákkal kápráztattak el, kicsit olyan az ízük, mintha a virágok illatába harapnál bele.

A Rózsakunyhó szerencsére több fronton is segít nekünk ezen az ismeretlen gasztronómiai terepen, így a bátortalanabbak készen vásárolhatnak a finomságokból, de lehetőségünk van szakácskönyveikből saját magunknak befőzni a virágoskertünket.

És most jöjjön néhány mondat Halmos Mónika tollából a motivációiról és az elért sikereiről:

Szeretném megmutatni az élet ama kis csodáit, amelyek nap mint nap körülvesznek minket. Azt a gazdagságot, amelyet a minket körülölelő természet és az anyanyelvünk nyújt. Több mint fél évszázadnyi esztendővel a hátam mögött, az X generáció tagjaként úgy érzem, jogom van írni egyet s mást az életről, amit kezdek megismerni.

1999-ben jelent meg az ehető virágokról szóló első művem, a Varázslatos virágízek, amely egy csapásra ismertséget hozott. Több televíziós szereplés, egymást követő ismeretterjesztő eladások, workshopok keretében a non-formális, élményszerű oktatás révén adom át azóta is a tudást az érdeklődőknek.
2007-2013 között egy megpróbáltatásokkal teli időszak következett, amely közben nagy tervekkel és reményekkel telve hoztam létre 2011-ben a Rózsakunyhó Alkotóműhelyt. Alkotó tevékenységem és szerzői munkám azóta ennek keretében bontakozik ki.
Saját fotóstúdiónkban elsősorban ételfotózással, szakácskönyvek készítésével foglalkozunk. Több magazin gasztronómiai rovatának, illetve a LifeNetwork “Virágkonyha” című műsorának szerkesztője vagyok, publikálok a print- és online média számos, az egészséges életmódot népszerűsítő felületén. Írásaimat többek közt a Kertbarát Magazinban, A mi erdőnk Magazinban, az Aromatika Magazinban, a Herbáció Magazinban, a www.pannonhirnok.com, az Origo Táfelspicc rovatában olvashatják.
Rendszeresen tartok előadásokat, workshopokat a Food Styling & Food Foto (Ételfotós tanfolyam), a Country Flower Styling (virágkötészeti tanfolyam), és az ehető virágok témakörében, “zöld” gyerekfoglalkozásokat az egészséges kert és az egészséges konyha megismeréséért, idehaza és német nyelvterületen egyaránt. Virágos bemutatókat, főzőkurzusokat kisebb társaságoknak, céges rendezvényeken, főzőiskolában.
A Rózsakunyhó weboldala: www.halmosmonika.hu

Leave a Reply