4 + 1 érv, amiért a műgyanta jobb ékszernek, mint az üveg!

posted in: ékszerek | 0

Ha eddig kételkedtél, hogy miért vásárolj műgyanta ékszert, vagy féltél tőle, hogy mennyire tartós a megvásárolt darab, akkor mindenképp olvasd el az alábbi 5 érvemet! Sokszor tapasztalom a vásárokban, hogy odajön lelkesen hozzám a kedves Vevő, aztán mikor megtudja, hogy műgyantából készülnek az ékszereim gyorsan továbbáll. Nos kedves leendő Vevőm, te ne kövesd el ezt a hibát, ne félj az újtól, csak azért mert az üvegékszerek régebb óta divatban vannak, még nem feltétlenül jobbak!

4

1. NEM TÖRÉKENY!

És ezt most vedd készpénznek. Ha elejted, nem fog még megkarcolódni sem, inkább csak pattog a földön. Volt, hogy elejtettem egy marék gyűrűt egy vásárban és hárman segítettek összeszedni annyifelé pattogtak el.

 

2. FELÜLETE FOLYAMATOSAN FÉNYESÍTHETŐ!

A műgyanta sajátos tulajdonsága, hogy víztiszta, de az üveggel ellentétben a felülete folyamatosan fényesedik hordás közben, valamint  puha ronggyal tovább fényesíthető.

 

3. KÖNNYŰ!

A műgyanta anyagsűrűsége fele az üvegének, vagyis fele akkora súlya van ugyanannak a méretű ékszernek, ha műgyantából készül. Azért ez nem elhanyagolható egy fülbevaló esetében, ugye? 🙂

 

4. NÖVÉNYEK  TARTÓSÍTÁSÁRA IS ALKALMAS!

Belegondoltál-e már abba, hogy vajon miért műgyantába lehet csak a préselt virágokat megőrizni? Nagyon egyszerű az oka, mert az üveg hő hatására lágyul, míg a gyanta kétkomponensű keveréke szobahőmérsékleten köt.

 

+1  JOBBAN RAGASZTHATÓ, ÍGY TARTÓSABB!

Biztosan Te is jártál már úgy, hogy üveg ékszered ragasztása egyszer csak elvált magától az ékszeralaptól, nekem konkrétan egy csodaszép kocka üveges gyűrűm járt így. A műgyantából készült ékszerekkel ez nem fordulhat elő, mivel a gyantába jobban beleragad az ékszerragasztó, mint az üvegbe.

 

 

Lábjegyzetben szeretném megjegyezni, hogy egy műgyantából készült ékszer elkészítése jóval nagyobb munka, mint az üvegből készült társáé. Amennyiben vásároltál már nálam, írd meg véleményed a weboldalon az adott termék adatlapjára kattintva!

Leave a Reply